Yhteivastuukeräys 2013

Yksinäisten vanhusten hätä kosketti suomalaisia

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna 4,15 miljoonaa euroa. Varoilla autetaan yksinäisiä vanhuksia Suomessa ja Kambodžassa.

”Yhteisvastuukeräys toi vanhusten yksinäisyyden näkyviin ja herätti yhteiskunnallista keskustelua. Kampanja sai ihmiset liikkeelle kantamaan vastuuta lähellään olevista yksinäisistä vanhuksista. Myös kuntatasolla tehtiin uusia linjauksia, joiden avulla vanhusten yksinäisyyttä kyetään vähentämään laajemminkin”, Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen kertoo.

Hän kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita. ”Vaikka Yhteisvastuun vanhuskampanja päättyi, yhteinen vastuumme vanhusten hyvinvoinnista ei pääty koskaan.”

Tuotolla autetaan vanhuksia ja kokonaisia kyliä

Suomessa yhteisvastuuvaroin etsitään koteihinsa yksin jääneitä heikko-osaisia vanhuksia, selvitetään heidän tilanteensa ja ohjataan heidät palvelujen piiriin.

Kambodžassa Yhteisvastuu tukee köyhien maaseutualueiden kehityshanketta. Kyläyhteisöjä koulutetaan monin tavoin parantamaan elinolosuhteitaan:

• kehittämään vesi- ja jätehuoltoa
  • rakennustekniikkaa
  • viljelymenetelmiä.

Yhteisöjen vahvistuminen helpottaa myös vanhusten arkea.

Keräystilitys luovutettiin 31.10. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Keräyksen tarkka tuotto oli 4 154 304,78 euroa.

Tuotto jaetaan

• 60% Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun
  • 20% Kirkkopalvelujen Kehittämiskeskus Tyynelään
  • 10% Kirkon diakoniarahastoon ja hiippakuntien diakoniatyöhön
  • 10% seurakuntien diakoniatyöhön.

Tuusulan seurakunnan tulos

Tuusulan seurakunnassa keräys tuotti 16 875,81€. Vuonna 2012 tulos oli 17 064,41€.

Keräystulokset seurakunnittain löytyvät osoitteesta yhteisvastuu.fi.

Vuoden 2014 keräys

Vuoden 2014 Yhteisvastuukeräys parantaa suomalaista saattohoitoa ja turvaa ihmisoikeuksia Guatemalassa.

Keräys käynnistyy sunnuntaina 2.2.2014 ja sen esimiehenä toimii Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi.

Kirkon tiedotuskeskus 28.10.2013

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):