Miesten maailma
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Miesten maailma

Kun illat pimenevät, Rusutjärven leirikodin takkaan syttyy tuli, jonka ympärille kokoontuu miesten maailma.

Monet meistä olemme isiä ja aviomiehiä. Näin olemme osallisia elämän suurista sisällöistä ja mysteereistä. Ne tuovat monenlaista rikkautta ja niissä riittää opettelemista. Niihin liittyy iloa ja onnistumisen kokemuksia, mutta myös vastuun ja osaamattomuuden kokemuksen mukanaan tuomaa painolastia.

Myös työelämä voi tänä päivänä olla vaativaa. Siksi on hyvä välillä vain relata. Miesten maailmassa olemiseni ei määrity sen kautta mitä lähimmät minulta odottavat ja toivovat ja mitä voin heille antaa, tai mitä työnantaja tehtäväksi määrää.

Olen yhtä vakuuttuneempi siitä, että miehet kaipaavat miehistä seuraa. Tämä on myös oma kokemukseni. Jotakin mieheydessä on biologian kautta määrittyvää, niin uskon, joka myös ohjaa niin puheenaiheita kuin tapaa olla vuorovaikutuksessa.

Käytännössä iltojen kulkuun on tullut sapluuna, joka muotoutuu tuleen tuijottamisesta ja tarinoiden kertomisesta, yhteisestä ideoinnista, fyysisen rasituksen tuomasta mielihyvästä, saunan löylystä, iltapalasta ja iltahartaudesta ehtoollisineen. Näissä kolme tuntia menee kuin vilauksessa.

Näin on alkanut tarina miesten maailmasta. Mihin se jatkuukaan, sitä ei kukaan tiedä. Mutta sen tiedämme, että jokainen tarinaan mukaan lähtenyt saa olla käsikirjoitusta tekemässä.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: