Lahjakirja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lahjakirja

Ostin veljelleni joululahjaksi kirjan, jonka välttämättä halusin itsekin lukea. Houkutus kirjan avaamiseen ennen paketointia oli suuri.  Ajattelin, että luen sen niin siististi, ettei siitä huomaa, että se on jo kerran luettu.

Joulukiireiden keskellä ennätin lukea noin kolmanneksen kirjasta, kun se  piti paketoida.

Tarkastelin vielä kirjaa ennen joulupaperiin käärimistä varmistaakseni, että se vielä oli lahjakelpoinen.

Ei, kahvitahroja ei löytynyt, mutta suljetun kirjan lehdistä se luettu kolmannes oli sivusuunnasta katsottuna tummunut ja kirjaa selatessa sivut sen luetun kolmanneksen osalta olivat enemmän irrallaan, selvästi näpelöidyt.

No, tuo nyt ei lopulta niin paljon harmittanut kuin se, että kirja jäisi kesken! Veisi aikaa ennenkuin saisin sen lainaksi veljeltäni. Kirjastosta pitäisi kirja tilata ja odottaa ties kuinka kauan.

Heti joulun jälkeen ensimmäisen vapaan hetken tultua ampasin kotipaikkakuntani pieneen kirjakauppaan. ”Ei, ei löydy meiltä enää. Kaikki menivät ennen joulua ja uusien tilaus kestää”, oli myyjän viesti.

Soitettuani ensin ja varmistettuani, että kirjaa löytyy järvenpääläisestä kirjakaupasta, ajoin noutamaan omaa kappalettani.

”Hei, teiltä löytyy kuulemma vielä Kangastus 38?” Nuori, miespuolinen myyjä seisoo tiskin takana kirja kädessään. ”Tästä löytyy heti”, sanoo myyjä ja heiluttaa Westö´tä kädessään. ”Kuinka se nyt siihen jo ennätti”, hämmästelin. ”Tämä kirja palautettiin meille juuri”, sanoi myyjä. Kirjan palauttaja oli siis saanut useamman kappaleen kyseistä kirjaa joululahjaksi, tuumailin mielessäni.

”Katson nyt kuitenkin vielä, että kirja on siistissä kunnossa”, sanon. Myyjä ojentaa minulle kirjan. Tutkin sen suljettuja sivuja ja olen varma, että kirjaa on luettu jonkin matkaa, alkusivut kellertävät ja ovat selvästi hipelöidyt.

”Tätä on selvästi luettu. Haluan uuden kappaleen”. Myyjä hakee minulle ystävällisesti tuliterän kirjan.

Rientäessäni kotiin kirjanlukuun ihmettelen mielessäni, kuinka joku on voinut jättää tämän kirjan kesken!

Tarja Tonteri

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: