Ilta rakkaudelle
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ilta rakkaudelle

Eräs ihminen oli kerran ollut koulutuksessa, jossa oli laitettu pohtimaan, mitkä asiat ovat elämässä tärkeitä. Kukin oli pohtinut asiaa ja kirjannut ne ylös. Seuraava kouluttajan kysymys oli ollut: ”Selatkaapa kalentereitanne kuinka paljon aikaa annatte näille asioille?”

Liian helposti käy niin, että asiat jäävät periaatteessa tärkeiksi. Jos en anna aikaa niille, niin arvoni ja todellisuuteni eivät kohtaa. On vain sanahelinää arvostaa periaatteessa, jos käytännössä mitään ei kuitenkaan tapahdu.

Oman parisuhteen hoitamisen osalta otimme itseämme niskasta kiinni, ja osallistuimme puolisoni kanssa Ilta rakkaudelle –tapahtumaan Järvenpäässä viime perjantaina.

Maija ja Hannu Nyman juttelivat mukavasti, ja siinä sivussa saivat pohtimaan parisuhdetta viiden ässän näkökulmasta: sitoutuminen, sanat, seksi, sovinto ja siunaus. Haastateltavina olivat omasta parisuhteestaan Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen. Primavista-kuoro lauloi ja ihastutti mm. esittämällä ”Tahdon rakastella sinua”! Kahta viimeistä ässää elimme vielä todeksi iltamessussa.

Näin yksityiselämä ja työ lomittuivat, kun Tuusulan seurakunnan aikuistyö oli myös järjestämässä tapahtumaa. Tapahtuma on kerännyt paljon positiivista palautetta, mistä olen tietysti työntekijänä tyytyväinen.

Parisuhteen hoitamiseen on siis nykyään olemassa välineitä. On onneksi havahduttu siihen, että myös lähimmässä ihmissuhteessa elämiseen tarvitaan koulutusta ja parisuhde tarvitsee huoltoa. Ei tarvitse olla jo kriisissä, jotta voi osallistua parisuhdetoimintaan. Eväitä kannattaa kerätä reppuun jo matkan varrella, jotta hyvä perusvire ja suhteen eheys kantaisivat pitkälle.

Ilta rakkaudelle oli alkusysäys parisuhdeluentosarjalle keväällä 2014 Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla. Taidanpa pistää kalenteriin.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: