Puhu hyvää selän takana - koko loppuelämä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Puhu hyvää selän takana - koko loppuelämä

On se kumma, kun kaikesta pitää tehdä nykyään kampanjoita. On tipatonta tammikuuta, älä osta tänään mitään –päivää, terveysviikkoa, yhteisymmärrysviikkoa, autotonta päivää, solidaarisuusviikkoa ja vaikka mitä.

Nyt on juuri meneillään kehu työkaveria selän takana –kampanjaviikko. Hyvä kampanjahan se on, ei siinä mitään, mutta miksi itsestään selvästä asiasta pitää tehdä kampanja? On se kummallista, että tarvitaan erillinen kampanja, jonka aikana voidaan työkaveria kehua. Ei tietenkään työkaverille itselleen, sehän olisi jo liikaa, mutta edes selän takana.

Onhan sen nyt kamalan noloa kehua työtoveria ihan päin naamaa. Ja melkein yhtä noloa mennä kehumaan selän takana. Sitä paitsi kehuminenhan kai tarkoittaa sitä, että työkaveri on jossain hyvä, ehkä jopa parempi kuin minä itse. Ja sehän ei sovi.

Mistähän se johtuu, että toisen moittiminen ja pahan puhuminen on paljon helpompaa kuin kehuminen? Tuleeko siitä itselle jotenkin parempi olo kun pääsee toista haukkumaan tai edes pikkuisen vihjaamaan siihen suuntaan, että ei se kovin hyvin sitä asiaa hoitanut? Tuntuuko, että itse olisin osannut paremmin tai olen ehkä vähän parempi ihminen.

En tiedä, eikä kai ole tarpeenkaan tietää. Jotain mätää tässä kaikessa kuitenkin on.

Antaa siis viikkojen olla, vaikka ne kertovat karua kieltä itsestämme. Eihän yksi viikko mitään muuta, mutta ehkä se laittaa ajattelemaan ja johtaa jonkinlaiseen muutokseenkin. Tai ehkä joku uskalias järjestää seuraavaksi kampanjan teemalla ”puhu koko loppuelämäsi työkavereista positiivisesti”. No eihän se oikeasti olisi enää mikään kampanja vaan elämänasenne. Sitä odotellessa tyydytään näihin viikkoihin ja puhutaan hyvää, sekä edessä että takana – myös viikon jälkeenkin. Ugh, olen puhunut.

Tuula Rasilainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: