Seurakuntayhtymää suunnitellaan
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Seurakuntayhtymää suunnitellaan

Tuusulan seurakunta on mukana yhdeksän seurakunnan seurakuntayhtymäselvityksessä. Tällä hetkellä suunnitteluryhmässä on mukana 9 seurakuntaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sibbo svenska, Sipoon Suomalainen ja Tuusula. Saman alueen kahdeksan kuntaa selvittävät myös yhdistymistä.

Jos kuntaliitoksia tulee on liitoskuntiin kuuluvien seurakuntien muodostettava seurakuntayhtymiä tai yhdistyttävä yhdeksi seurakunnaksi. Lisäksi kirkolliskokouksessa käsitellään toukokuussa kirkkolain uudistusta, jonka toteutuessa jokaisen seurakunnan tulee kuulua seurakuntayhtymään viimeistään vuoden 2019 alussa.

Seurakuntien asema kirkollisena perusyksikkönä tulee säilymään ennallaan, eli seurakuntalaisten kannalta muutos ei ole iso. Jonkin verran seurakuntayhtymä vähentää työntekijöiden tarvetta. Isoin kysymys on seurakuntien omaisuus, joka siirtyy yhtymälle. Se, miten omaisuutta hallinnoidaan, riippuu kirkolliskokouksen päätöksistä.

Selvitystyötä varten on perustettu selvitys- ja ohjausryhmä. Selvitysryhmä kokoaa tietoja seurakuntien taloudesta, henkilöstöstä ja kiinteistöistä sekä selvittä tehtävänjakoa seurakuntien ja mahdollisen seurakuntayhtymän välillä. Se raportoi työn tuloksista ohjausryhmälle, joka tekee syksyllä mahdolliset esitykset seurakunnille.

Selvitysryhmään kuuluvat kirkkoherra Vesa Koivisto Järvenpäästä, talousjohtaja Jouni Lätti Hyvinkäältä, hallintopäällikko Sami Ojala Nurmijärveltä ja kirkkovaltuston puheenjohtaja Tapio Tähtinen Keravalta.

Ohjausryhmään kukin seurakunta on valinnut kolme edustajaa. Ryhmän puheenjohtajana toimii lääninrovasti, Tuusulan kirkkoherra Ulla Rosenqvist.

18.2.2014

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: