Jumalan asialla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jumalan asialla

Katselen mennyttä viikkoa kalenterini sivuilta. Olen singahdellut autollani eri puolille Tuusulaa ja kohdannut viikon varrella aikamoisen liudan ihmisiä aina vauvasta vaariin.

Jokaisessa kohtaamisessa hengelliset asiat ovat tulleet esille tavalla tai toisella. Minä kylvän siemenen sinne ja toisen tänne ja toivon, että se alkaisi itää. Loppu on Jumalan käsissä, hän antaa kasvun.

Tämä on papin arkea. Jumalan Sanan kylvö ei ole vain saarnojen valmistelemista ja hengellisten puheiden pitämistä. Nekin ovat tärkeitä hengellisen elämän kasvulle, mutta vakuuttavinta evankeliumia on uskaltautuminen aitoon kohtaamiseen. Nimittäin erityisen tärkeää sen lisäksi mitä me kylvämme, on se miten me kylvämme ja miten me toinen toisemme kohtaamme. Jokainen kohtaaminen on merkityksellinen.

Tänään me saamme ottaa esimerkkiä Jeesuksesta siinä, miten hän antautui tehtäväänsä, vaikka se ei aina helppoa ollutkaan. Vaikeuksista huolimatta hän jatkoi opettamista, ihmisten lohduttamista ja parantamista. Hän jaksoi luottaa Jumalaan ja Hänen johdatukseensa. Jeesukselle kaikkein tärkeintä oli täyttää Isänsä tahto ja saattaa hänen työnsä päätökseen.

Jeesuksen esimerkin tavoin Jumala haluaa antaa meille jokaiselle sellaisen tärkeän tehtävän, jonka voimme kokea yhtä arvokkaaksi ja rakkaaksi kuin Jeesus koki omansa. Meillä ihmisillä on erilaisia kykyjä ja taitoja. Rukouksessa me voimme pyytää Jumalalta apua ja rohkeutta juuri sen oman erityisen tehtävän löytämiseen ja toteuttamiseen.

Rukous:

Kaikkivaltias Jumala, rakas taivaallinen Isä.
Sinä puhut meille Pojassasi.
Anna sanasi vaikuttaa sydämessämme,
niin että kunnioittaisimme sinua sanoin ja teoin
ja olisimme rakkautesi todistajia.
Tätä rukoilemme Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Sarri Päiväsaari-Vestenius

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: