Banaanilaatikot
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Banaanilaatikot

Olen tullut erityisen tutuksi banaanilaatikoiden kanssa. Niitä on tullut pakattua ja purettua puolen vuoden aikana satoja kertoja. Olemme nimittäin muuttaneet kahteen otteeseen ja banaanilaatikot toimivat oivallisesti muuttolaatikoina, joiden purkamisella ei ole kiire. Tälläkin hetkellä useampi kymmenen laatikkoa nököttää pinossa kotona odottamassa purkamista.

Tämä on lähestulkoon ylistyslaulu banaanilaatikoille. Nuo tukevat ja vahvat laatikot ovat pelastaneet muuttomme mennen tullen. Olen ollut tuttu näky Tuusulan S-marketin lastauslaiturilla, jossa banaanilaatikot ovat minua iloisesti odottaneet. Joka kerta paikkaa lähestyessäni on mielessä ollut toivon kipinä – olisipa siellä tänään paljon laatikoita. Ja joka kerta pettymys on ollut yhtä suuri, kun laatikkopinoa ei ole odottamassa. Toisaalta myös ilo on ollut suuri, kun kaksi korkeaa pinoa laatikoita on ollut tarjolla.

Tilavaan perheautooni mahtuu 17 banaanilaatikkoa, joten kymmenkunta kertaa olen niitä käynyt hakemassa – joskus olen saanut auton täyteen, joskus vain muutaman laatikon. Olen mahtanut olla näky ajaessani kotiin banaanilaatikoilla lastatulla autollani. Takaikkunasta ei näy muuta kuin laatikoita ja vieressäni etupenkillä nököttää kaksi laatikkoa. Ja se tuoksu…

Onneksi banaanilaatikoiden haju hälvenee aikaa myöten, toisessa muutossamme oli haju jo lähestulkoon kadonnut. Koska tiesimme muuton olevan kohta uudestaan edessä ja käytössämme oli ylimääräinen huone säästimme tyhjät laatikot. Alkuun banaanilaatikkohuoneessa oli lievä imelä tuoksu, mutta aikaa myöten se onneksi katosi.

Puolen vuoden ajan on kotimme ollut täynnä banaanilaatikoita - niiden ominaistuoksusta ja laatikkopinoista on tullut lähes osa sisustusta. Päivittäin jotain banaanilaatikkoa on joutunut siirtämään tai nostamaan toiseen pinoon.

Nyt olen haikein mielin luopumassa laatikoistani. Sitä mukaa kun niitä tyhjenee niin ne laitetaan kasaan ja toimitetaan pahvinkeräykseen. Osaan tosin kasataan kirpputoritavaroita. Ja luulenpa että muutama laatikko jää kellariin ihan vain varuiksi – koskaanhan ei voi tietää, milloin banaanilaatikkoa taas tarvitaan.

Tuula Rasilainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: