Kristittynä Pakistanissa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kristittynä Pakistanissa

Viime sunnuntaina saimme virkistävän tuulahduksen Pakistanin kirkon tilanteesta, kun Tuusulan kirkkokahveilla Pakistanin yhdistyneen kirkon Peshawarin hiippakunnan varapresidentti Rashid Nazir ja naistyön johtaja Riina Patrick kertoivat kirkon toiminnasta tuossa maassa, jossa muslimeja on väestöstä 97%.

Pienellä kristityllä vähemmistöllä ei ole helppoa, monenlaista vastustusta ja vainoa esiintyy. Viime vuonna eräs kirkko tuhottiin ja yli 100 kristittyä kuoli äärimuslimien iskussa. Kuitenkin maltilliset muslimit  tuomitsevat hirmuteot. Kristityillä on vaikeuksia esimerkiksi opiskelupaikkojen ja työpaikkojen saamisessa. Monella tavoin heidän elämäänsä vaikeutetaan.

Meillä täällä hyvinvointi-Suomessa on aivan toisenlaiset olosuhteet elää kristittyinä. Meidän ei tarvitse pelätä henkemme edestä. Meitä ei juurikaan vainota. Olemme kuin ”Herran kukkarossa” pakistanilaisiin veljiimme ja sisariimme verrattuna. Emme kärsi siitä, että uskomme Jeesukseen.

Toista on Pakistanissa. Siellä kristittynä eläminen vaatii paljon enemmän rohkeutta ja uskoa. Rashid Nazir kertoi, että pakistanilaiset kristityt arvostavat hyvin suuresti Suomen kirkon tekemää lähetystyötä. Lähetystyöntekijät ovat tehneet heille paljon hyvää Pakistanissa ja muissa maissa tuomalla heille evankeliumin ja antamalla paljon muutakin apua koulutuksessa, sairaanhoidossa jne.

Virkistävää oli kuunnella myös tämän Pakistanin papin saarnaa kirkossa. Hän kävi juurta jaksain läpi syntiinlankeemuskertomuksen, koska se merkitsi muurin syntymistä Jumalan ja ihmisen välille. Sen jälkeen hän kertoi, että Jeesus Kristus on murtanut tuon Jumalan ja ihmisen välisen muurin ristinkuolemallaan, niin kuin efesolaiskirjeen 2. luvussa kerrotaan: ”Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin” (Ef.2:14).

Saarna oli puhutteleva, koska siinä puhuttiin uskon peruskysymyksistä (niin kuin messun jälkeen sanoinkin hänelle: ”you talked about the basic things”). Saarna oli hyvällä tavalla yksinkertainen. Siinä keskityttiin Jumalan ja ihmisen väliseen suhteeseen ja Jumalan pelastavaan toimintaan ihmisen hyväksi Jeesuksessa Kristuksessa. Saarna ravitsi ja antoi uskon vahvistusta.

Kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta Pakistanin kristityille! Kiitos vierailustanne!

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: