Kärrytaistoja
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kärrytaistoja

Kiirehdimme mieheni kanssa kiirastorstaina töiden jälkeen ruokaostoksille. Olimme viettäneet keskiviikkoillan ostoslistoja miettien. Pyhinä on tulossa isovanhempia ja muuta lähisukua pääsiäislounaalle ja osa kauempaa tulevia yökyläänkin.

Kauppakeskusta lähestyessämme huomaamme, että emme ole ainoita, joilla on ostostarpeita pyhien varalle. Ruuhkat tietyömaiden takia ovat masentavat ja manailemme törkeitä kiilaajia. Parkkipaikka löytyy tuurilla täysien pysäköintirivistöjen keskeltä.

Supermarket on pullollaan kiireisiä ja töistä uupuneita asiakkaita. Ostoslistamme on pitkä kuin nälkävuosi. Kärryt tukkivat käytäviä, etiketit loppuvat hedelmävaaoista ja ostoskärryihin kiilatut hikiset lapset kitisevät tuskaisina.

Viimein kärrymme on saatu lastattua ääriään myöten ja yritämme valita lyhyintä kassajonoa. Houkutteleva jono osoittautuukin harjoittelijan kassaksi ja etenemisemme lähentelee etanavauhtia.

Kotiin päästyä vastoinkäymiset asettuvat mittasuhteisiinsa. Iso osa maailman väestöstä ei varmaankaan voisi ymmärtää valitustamme. Emme joudu käyttämään aikaamme puhtaan veden hakuun emmekä polttopuiden keräilyyn. Varamme riittävät ruokaan, meillä on koti ja voimme tavata läheisiämme. Kiitos siitä!

Riitta-Liisa Hahtala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: