Leikkimökki
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Leikkimökki

Tulipa ajankohtaiseksi hankkia kuopuksellemme leikkimökki. Hän on selvästi ollut kiinnostunut leikkimökeistä, ja niinpä isän sydän heltyi asialle, kun vaimo vielä vieressä kannusti. Netistä tutkimme vaihtoehtoja: monenlaisia oli tarjolla, niin uutena kuin käytettynäkin. Kerran aiemmin olen jo tehnyt yhden, jossa tekotarpeet sai valmiina pakettina rautakaupasta, mikä tuntui nytkin luontevalta vaihtoehdolta.

Aikani surffailtuani asialle ei meinannut kuitenkaan löytyä tyydyttävää ratkaisua. Joku mökeistä oli liian suuri tai ylihintainen, joku liian pieni tai ulkonäkö ei vain tyydyttänyt. Mutta sitten löysin ohjeet, kuinka mökin voi rakentaa itse. Niinpä rohkaistuin "mukavuusalueeni ulkopuolelle", ja päätin kokeilla tällaista vaihtoehtoa. Puutavara tykötarpeineen autolla kaupasta kotiin ja siitä vain mökkiä rakentamaan.

Vielä en pysty sanomaan onko tällä kertomuksella "happy end", sillä rakentaminen on vielä kesken. Mutta näin uskon, että mökki tulee piankin valmiiksi, ja siitä tulee olemaan iloa koko perheelle: pienin iloitsee mökissä touhutessaan, ja muut iloitsevat hänen touhujaan katsellessaan. Ja antaahan mökki pihalle ilmettäkin.

Tämän projektin eri vaiheissa olen pohtinut sitä, mihin aikaansa ja energiaansa tulee käytettyä. Nykyään huomaa usein ajattelevansa: "Voisi sitä aikaansa huonomminkin käyttää".

On hyvä, että elämässä on suuriakin tavoitteita. Mutta useimmiten hyvät asiat toteutuvat tarttumalla niihin eteen tuleviin haasteisiin, mitä ihan tavallinen, arkinen elämänpiirimme tarjoaa. Jos siinä voi tehdä jotakin toisten ilahduttamiseksi ja auttamiseksi, niin se on sinänsä hyvä juttu, ja tuo tyydytystä elämään.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: