Mediatuskan lievitystä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Mediatuskan lievitystä

Tieto lisää tuskaa. Sen voi allekirjoittaa, kun vähänkin seuraa ympäröivää maailmaa median välityksellä. On Ukrainan, Irakin ja Gazan kriisiä ja sotaa, on entisestään synkentynyttä taloustilannetta, irtisanomisia ym.

Kun huonot uutiset hyökyvät päälle, niin mieleen voi tulla: tarttis tehdä jotakin. Olemme oppineet, että lähimmäinen, toisin kuin sanasta ensi alkuun voisi päätellä, tarkoittaa ketä tahansa tämän maailman ihmistä. Joten emme voi ja saa olla välinpitämättömiä suhteessa inhimilliseen hätään, tapahtuipa se missä päin maailmaan tahansa.

Pienellä ihmisellä on kuitenkin aika vähän mahdollisuuksia parantaa maailmaa. Mutta jokin strategia kai pitäisi olla jo itsensäkin kannalta, ettei ihan täysin ahdistu maailmanlaajan diakoniatehtävän alla.

Jotakin voi yleensä tehdä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun tilanne paisuu isommaksi katastrofiksi, avustusjärjestöjen kautta voi antaa lahjoituksia ihmisten auttamiseksi. Ja kristitty voi aina rukoilla ja sitä kautta pyytää rauhan pyrkivää mieltä johtajille. Ja voi pyytää, että auttavia ihmisiä tulisi paikalle, jos ja kun ei itsellä ole mahdollista jalkautua hädän lievittämiseen itse kriisialueella. Ja koska rakkaus on luova, niin keksit varmaan jotakin, jota itse en huomaa tähän kirjoittaa.

Olisiko kuitenkin niin, että tärkeintä on sittenkin ensisijaisesti katsoa siihen lähiympäristöön, jossa oikeasti voi omien tekemisien ja sanomisien kautta vaikuttaa. Voihan se naapurin isäntä olla juuri se työpaikkansa menettänyt, joka kaipaa kuuntelijaa. Tai ystävä on joutunut sairaalaan, johon jokainen vierailu on tervetullut.

Ihminen on rajallinen ja hänen elämänpiirinsä on rajallinen. Emme ole kuin Jumala, jolla on ”koko maailma kädessään”. Kun omassa lähipiirissään koettaa tehdä parhaansa, niin eiköhän siinä oman mielenrauhan kannalta olekin jo tarpeeksi. Toki kaikkia ihmisiä pitää pyrkiä auttamaan, mutta kaikista maailman murheista ei kannata ahdistua.

Näin tuumailin, kun olin lukenut lehdestä esimerkiksi että ”Mariupol kaivautuu asemiin” ja ”Microsoft irtisanoo 1050 Suomesta”.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: