Pappi hädässä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pappi hädässä

Kun Arto Nyberg sanoi Teemu Selänteelle ohjelmansa sanatestissä sanan ”rukous”, Teemu vastasi siihen sanalla ”voima”. Tästä voi päätellä, että todennäköisesti Teemu on kokenut, että rukouksesta voi saada voimaa, kun omat voimat eivät riitä. Kiitos Jumalalle rukouksen lahjasta ja mahdollisuudesta!

Viime kesänä sain muistutuksen rukouksen merkityksestä, kun olin menossa toimittamaan hautaan siunaamista Vantaalle Honkanummen kappeliin. En ollut käynyt Honkanummella muutamaan vuoteen, joten en ollut ihan varma, osasinko ajaa sinne. Niinpä päätin käyttää navigaattoria. Mutta se veikin minut outoa reittiä kohti päämäärää. Jouduin navigaattorin ohjaamana Sipoon puolelle, ja sieltä sitten eteenpäin jotain tuntematonta mutkaista tietä. Huolestuin, mutta luotin kuitenkin siihen, että navigaattori vie perille.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan jouduin lopulta eksyksiin, ja aika kului etsimisessä niin, että tilanne alkoi näyttää huolestuttavalta. Siunaukseen oli aikaa 15 minuuttia, ja en tiennyt missä olin. Silloin tuli mieleen, että nyt on rukouksen paikka. Niinpä rukoilin lyhyesti ”Jeesus, auta!” Heti sen jälkeen ajoin umpikujaan, johon tie päättyi. Tilanne ei näyttänyt hyvältä. Siunaukseen oli enää aikaa alle 10  minuuttia ja olin edelleen eksyksissä. Lähdin ajamaan johonkin suuntaan varmana siitä, että nyt myöhästyn ja rajusti.

Silloin näin erään pyöräilijän, joka tuli juuri suojatielle. Avasin auton ikkunan ja huusin epätoivoisesti tuolle pyöräilijälle: ”Anteeksi, osaatteko neuvoa, miten pääsisin Honkanummen hautausmaalle?” Pyöräilijä pysähtyi, nousi pyörän päältä ja sanoi: ”Mitenköhän minä nyt osaisin neuvoa!” Ajattelin, että nyt ei ole aikaa kuunnella pitkiä neuvoja, kello oli jo paljon, aikaa oli enää 5 minuuttia. Sitten vastakkaiselta suunnalta tietä lähestyi bussi 80. Silloin pyöräilijä yhtäkkiä osoitti bussia ja sanoi: ”Seuratkaa tuota bussia, se menee Honkanummen hautausmaalle.” Kiitin nopeasti neuvojaa, tein u-käännöksen ja lähdin seuraamaan bussia kuin hai laivaa.

Olin ajoissa perillä, noin paria minuuttia vaille määräajan. Riensin kappelin sakastiin, nopeasti alba päälle ja niin olin kirkon etupenkissä juuri kun kanttori aloitti alkusoiton. Tervehdin omaisia, joilla ei tietenkään ollut aavistustakaan siitä, miten täpärällä papin paikalle ehtiminen oli ollut.

Näin sain konkreettisen muistutuksen siitä, että rukouksiin vastataan. Pienikään avunhuuto ei jää taivaassa kuulematta. Psalmissa 94 sanotaankin: ”Hän, joka on luonut korvan, hänkö ei kuulisi.” Jumalan puhelinnumeroksi kutsutussa psalmin 50 jakeessa 15 kehotetaan: ”Avuksesi huuda minua hädän päivän, niin minä tahdon auttaa sinua…”

On rohkaisevaa, että Taivaan Isä pitää papistakin huolen ja antaa kokea ”arjen ihmeitä”. Kiitos Jumalalle hänen hyvistä teoistaan!

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: