Hyvän Tuulen WLAN
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hyvän Tuulen WLAN

Meille tuli Hyvän Tuulen Tuvalle tietokone, ja siihen langaton verkkoyhteys WLAN. ”Kylläpä tuota tietokonetta on odotettukin” sanoivat monet. Kiitokset Janille tuon tietokoneen hankinnasta ja asennuksesta Tuvalle. Meillä on täällä myös vapaaehtoinen henkilö opastamassa henkilökohtaisesti tietokoneen käytössä.

Jo ennen tämän tietokoneen tuloa on ollut jännä kuunnella sitä keskustelua, millainen suhde ihmisillä on tietokoneisiin ja erityisesti internetiin. Joidenkin mielestä he eivät enää tulisi toimeen ilman tietokonetta. Nämä ihmiset usein etsivät tietoa, lukevat nettilehtiä, käyvät ehkä Facebookissa ja maksavat laskuja. Toiset ovat hyvin arkoja tai tietokonetta ei ole koettu tarpeelliseksi. Joillakin suhde on jopa hyvin vihamielinen. He ovat jotenkin vihaisia siitä, että tietokoneiden ja ”tietokoneajan” myötä myös meidän puhuttu kielemme on muuttunut, ja ihmiset puhuvat asioista, mistä he itse eivät tiedä mitään.

On kuitenkin muistettava, että ihmisen iästä ei voi päätellä tästä asiasta mitään. Yksi iäkkäämpi emäntä juuri esitteli minulle uuden uutukaista älypuhelintaan, jota hän käytteli ihan kuin muutkin. Samalla toiset hämmästeli sitä, että mitä tuolla pitää tehdä kun eihän siinä ole näppäimiäkään.

Lehdissä puhutaan miten nuoret pitävät yllä sosiaalisia kontaktejaan verkossa: he pitävät blogeja, vloggaavat, instaavat, mesettävät, twiittaavat ja mitä niitä nyt on. Lehtien mukaan Facebookia ei käytä enää nuoriso vaan vanhemmat ja isovanhemmat. Vanha sananlasku pitää tässäkin paikkaansa: pistä lapsi asialle, ja mene itse perässä. Tosin tässä yhteydessä vanhemmat ei ehkä korjaa jälkiä, vaan todella opettelevat asiat kun lapset ensin näyttävät mallia.

Syksyisin terveisin,

Raita

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: