Halloween, tuo ihana pakanallinen juhla.
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Halloween, tuo ihana pakanallinen juhla.

Kurpitsalyhdyt, viikatemiehet ja muut naamiaisasuiset haamut. Karkki vai kepponen. Ja muuta sellaista riehakasta menoa. Ihan näin tasapuolisuuden nimissä minusta Halloween pitäisi kieltää. Sehän saattaa loukata jonkun uskonnollista näkemystä. Eihän ole oikein, että kristilliset symbolit on poistettava julkisista tiloista ja suvivirren veisuustakin käytiin kiivasta vääntöä, ennen kuin sen laulaminen todettiin ”vaarattomaksi” siihen osallistuville, mutta nämä pakanallista perua olevat kuoleman symbolit ja kultti sen kuin leviävät ja valloittavat myös koulut ja varmaan päiväkoditkin.

Ikävintä tässä halloweenin tulemisessa on karkki vai kepponen –osasto. Jos ei ole karkkia antaa (tai ei halua antaa), saattaa joutua ikävän kepposen kohteeksi. Esimerkiksi ikkunat on sotkettu. Toista se on pääsiäisenä, jolloin pikkunoidat ja muut pääsiäishörhelöt kulkevat ovilla ja virpovat toivottaen samalla terveyttä ja monesti siunaustakin tulevalle vuodelle. Ja jos ei ole mitä antaa, niin ei kukaan sen takia tee kepposen varjolla jotain, mitä muuten ei saisi tehdä.

Joten eiköhän nousta barrikadeille ja kielletä halloweenin juhliminen kristillistä perinnettä ja hyviä tapoja loukkaavana pakanallisena kulttina.

Tuula Rasilainen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: