Yhteisvastuu
Eniten vanhuudessa yllätti köyhyys - yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys

Auta koronapandemiasta kärsiviä lapsia ja nuoria

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen. Apua viedään eteenpäin niin Suomessa kuin maailmallakin.

Seurakuntaan jäävällä osuudella kustannamme lyhytterapiaa siitä hyötyville nuorille.

Voit lukea lisää keräyksestä Yhteisvastuun sivuilta.

Lipaskeräys

Järjestämme lipaskeräyksen viikolla 14 eli 4.-10.4.2022.

Tule kerääjäksi

Voit ilmoittautua lipaskerääjäksi oman alueesi diakonille.

Hyrylä

• Soila Mäkinen, p. 040 706 8706
  • Kari Pätsi, p. 0400 651 505

Riihikallio: Siru Luoto, p. 040 766 4487

Jokela: Tarja Kataja, p. 040 7359 640

Kellokoski: Tiina Penttilä, p. 040 724 6009

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Voit ilmoittautua Yhteisvastuun vapaaehtoiseksi myös verkkolomakkeella.

Lahjoita

Käytä lahjoittaessasi alla olevaa seurakunnan MobilePay-numeroa tai verkkopankissa maksaessasi alla olevaa viitenumeroa. Näin osa lahjoituksestasi tulee seurakunnan omaan käyttöön lasten ja nuorten auttamiseksi.

MobilePay

numeroon 14853

Verkossa
Yhteisvastuu.fi/tuusula

Tilisiirto

Viitenumero kaikkiin pankkehin on 308595

Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Pohjola-pankki FI14 5000 0120 2362 28

Keräyslupa

Keräyslupa RA/2020/639, voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020.

Tarkemmin teemasta

Kampanjassa nostamme erityisesti esiin noin 15–19-vuotiaita nuoria, joista löytyy merkittävä määrä etäopiskelun ja eristäytymisen haasteista kärsineitä sekä yksinäisyyttä, ahdistusta ja toivottomuutta kokeneita nuoria.
Yhteisvastuulla 2022 kurotaan takaisin nuorten kokemia menetyksiä. Hankitaan lisää turvallisia aikuisia ja muita hyvinvointia – ja aivan erityisesti mielen hyvinvointia – edistäviä tekijöitä nuorten elämään sekä Suomessa että maailmalla.

Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään ja laajennetaan muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa uusille paikkakunnille sekä uutuutena myös kouluihin.

Kehittyvissä maissa koulunkäynti keskeytyi koronan myötä valitettavan usein kokonaan, koska etäopetukseen tarvittava valmius ja välineet puuttuivat. Kansainvälisen diakonian avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu ensi vuoden kampanjaesimerkkinään työ Etelä-Sudanissa. Maa toipuu yhä sisällissodasta, jonka väkivaltaisuudet aiheuttivat vuonna 2016 Afrikan suurimman pakolaiskriisin. Monet nuoret ovat joutuneet naimisiin tai töihin alaikäisinä, jotta perheet ovat selvinneet taloudellisesti haastavasta tilanteesta ja perheiden päivittäinen ravinnonsaanti on turvattu.

Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäaputoimenpiteitä kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä keräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Apua annetaan Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Tulevia tapahtumia

Ei tapahtumia tai tapahtuma­tietojen haku epäonnistui.