Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräyksen kerääjiä Hyrylän Hyrrässä.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä keräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Apua annetaan Suomessa ja kehitysmaissa.

Vuonna 2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotista taivaltaan. Se alkoi vuonna 1950.

Avullasi tuetaan vanhemmuutta Suomessa ja kehitysmaissa

Tue maailman tärkeimmän työn tekijöitä – isiä ja äitejä - Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Osallistu Yhteisvastuukeräykseen.

Keräys käynnistyy tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.2.2020. Keräys kestää Tuusulassa toukokuun loppuun. Valtakunnallinen keräys kestää koko vuoden.

Monta tapaa lahjoittaa

Voit osallistua keräykseen sähköisesti monella tavalla.

Paras tapa on tietysti osallistua Yhteisvastuutapahtumiin!

Tulevia tapahtumia

Su 2.2.2020 10:00
Pyhäpäivä: Kynttilänpäivä / Kyndelsmässodagen
Toimittaa pastori: Tiina Eriksson
Kanttorina: Riina Haapaniemi
Suntio: Mervi Kari
Avustajat: Jenni Santaluoto, Maarit Vappula, Salla Talvitie, Taina Norema-Grönroos
Musiikkiryhmä: Lapsikuoro Laululintuset
Kolehti: Yhteisvastuulle

Su 2.2.2020 10:00
Kotikirkko - Monitoimitila
Pyhäpäivä: Kynttilänpäivä / Kyndelsmässodagen, Toimittaa pastori: Elisa Varkemaa, Kanttorina: Erja Hartala, Avustajat: Anne Lähteenmäki, Marjaana Rantanen, Rainer Jormanainen

Kotikirkko - Monitoimitila, Keskustie 2, 05400 Jokela
Su 2.2.2020 11:00
Kellokosken kirkko
Kirkkokahvit, Pyhäpäivä: Kynttilänpäivä / Kyndelsmässodagen, Toimittaa pastori: Satu Mäkinen, Kanttorina: Antti Vilkko, Avustajat: Riikka Johansson, Sanna Eiro

Kellokosken kirkko, Männistöntie 5, 04500 Kellokoski
Su 2.2.2020 13:00
Högmässa
Tuusulan kirkko
Högmässa, Pyhäpäivä: Kynttilänpäivä / Kyndelsmässodagen, Toimittaa pastori: Timo Huuhtanen, Kanttorina: Riina Haapaniemi

Su 2.2.2020 18:00
Riihikirkko
Rihasali
Pyhäpäivä: Kynttilänpäivä / Kyndelsmässodagen, Toimittaa pastori: Timo Huuhtanen, Kanttorina: Antti Vilkko, Avustajat: Mira Ohvo-Harhakoski

Rihasali, Pellavamäentie 5, 04320 Tuusula
Ma 3.2.2020 19:00
Ilon ja surun säveliä - Juvenalian harmonikkaluokka esiintyy
Tuusulan kirkko
Musiikkiopisto Juvenalian Harmonikkaluokka (op.Kalle Välimaa) saapuu maanantaina 3. helmikuuta Tuusulan Kirkkoon konsertoimaan otsikolla Ilon ja Surun Säveliä. Luvassa on musiikkia mm.Johann Pachelbelilta, Erkki Melartinilta, Samuel Barberilta sekä Jon Faukstadilta. Lisäksi kuullaan varsin tuoretta musiikkia, kun konsertissa soi Kalle Välimaan säveltämä Juhlasoitto-Sinfonietta harmonikkakvintetille. Se valmistui tämän vuoden alussa ja on omistettu Välimaan ensimmäiselle harmonikkaopettajalle Veikko Ahvenaiselle, joka täytti kuluvan vuoden syyskuussa 90 vuotta. Taiteilijavieraana konsertissa kuullaan Musiikkiopisto Juvenalian Oopperaluokan johtohahmoa sopraano Anitta Rantaa norjalaisen Jon Faukstadin sävelien tulkkina. Faukstad toimi pitkään Oslon Musiikkikorkeakoulun harmonikkaprofessorina ja on yksi merkittävimmistä soittimensa edustajista Pohjoismaissa. Klo 19.00 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu Yhteisvatuulle.

To 13.2.2020 12:30
Lounaskonsertti
Kellokosken kirkko
"Ystävän laulu" -Jussi Hirvonen, tenori ja Antti Vilkko, piano ja urut. Lounaskonserttiin on vapaa pääsy. Konsertin kesto on noin puoli tuntia. Konsertin jälkeen lounas ja kahvit Kellokosken seurakuntatalolla. Hinta 5€ henkilöltä. Lounaan tuotto Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Kellokosken kirkko, Männistöntie 5, 04500 Kellokoski
Ti 25.2.2020 11:00–14:00
Laskiaistapahtuma Riihikalliossa
Rihasali
Laskiaistapahtuma Riihikallion palvelukeskuksen takapihalla klo 11-14. Hevosajelua ja makkaranpaistoa mehun kera. Klo 11.30-12 kanttori Riina laulattaa ja leikittää. Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuun hyväksi.

Rihasali, Pellavamäentie 5, 04320 Tuusula
La 29.2.2020 16:00
Kanttorit karkuteillä -konsertti
Tuusulan kirkko
Kanttorit karkuteillä - Tuusulan kanttorit urkumusiikin pauloissa. Konsertti Yhteisvastuun hyväksi.

La 28.3.2020 10:00
Leffapäivä
Seurakuntakeskus - Jokipaltio (Auditorio)
Tule mukaan leffapäivään. Luvassa on kaksi perheille sopivaa elokuvaa auditoriossa. Luvassa myös hotdog -tarjoilu Yhteisvastuun hyväksi. Tiedot tarkentuvat lähempänä.

Seurakuntakeskus - Jokipaltio (Auditorio), Rykmentintie 34, 04300 Tuusula

Auta vanhempia

Suomessa

Keräystuotosta 40% jää Suomeen.

Vuonna 2020 puolet kotimaahan jäävästä osuudesta käytetään vanhemmuuden tukemiseen. Kynnyksettömillä tukitoimilla vahvistetaan lapsen ja vanhemman välistä suhdetta. Työtä tehdään eri puolilla Suomea.

Apu voi olla esimerkiksi

• vertaistukea vanhemmalle,
  • perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai
  • luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille.

Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Toinen puolikas kotimaahan jäävästä osuudesta käytetään paikallisen seurakunnan vanhemmuutta tukeviin toimintoihin.

Ulkomailla

60% keräyksen tuotosta ohjataan kehitysmaihin.

Ulkomailla Yhteisvastuuvaroin autamme katastrofeissa ja konflikteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

Tänä vuonna tuki keskittyy vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin. Näitä ovat esimerkiksi

• naisten ja äitien koulutus ja
  • toimeentulomahdollisuuksien kasvattamiseen.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lue lisää Yhteisvastuun sivuilta.

Yhteisvastuu sosiaalisessa mediassa

Seuraa Yhteisvastuun kevättä sosiaalisessa mediassa:

Vuoden 2019 keräys

Tuusulan seurakunnan Yhteisvastuukeräys 2019 tuotti 15 355,17€. Kiitos kaikille osallistuneille.