Yhteisvastuu

Viime tingassa Yhteisvastuukeräykseen osallistui vielä Kellokosken kappelikuoro. Ja summahan ylitti 15 000€!

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestämä keräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Tämän vuoden keräyksellä tuemme lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja ulkomailla.

Keräys käynnistyy tuttuun tapaan helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.2.2019 ja kestää Tuusulassa toukokuun loppuun. Valtakunnallinen keräys kestää koko vuoden.

Keräys tuotti 15 355,17€

Tuusulan seurakunnan Yhteisvastuukeräys tuotti 15 355,17€. Kiitos kaikille osallistuneille.

Tuusulan keräystavoite oli 20 000€

Pyrimme Tuusulassa saamaan keräyksellä 20 000 euroa täyteen.

Kannustimena tavoitteen saavuttamiseksi osa työntekijöistä oli lupautunut Yhteisvastuuyllättäjäksi seuraavasti:

• 5 000€ kantorit (tai ainakin osa heistä) menevät avantoon
  • 7 500€ viestinnän assistentti Remu-koira suorittaa villasukkatestin
  • 10 000€ pappimme Miika Masih antaa leikkauttaa partansa
  • 12 500€ diakoniatyöntekijät siivoavat Hyrylän keskustan roskista eläinpuvuissa
  • 15 000€ kirkkoherramme Ulla soittaa ukulelea
  • 17 000€ lattaritanssitunti Hyrylä torilla. Lastenohjaaja Maarit toimii ohjaajana, lastenohjaajat toimivat kuorona.
  • 18 000€ Tommi Aulasmaa ja Birgitta Kokko tandempyöräilevät Tuusulanjärven ympäri.
  • 20 000€ yllätys, yllätys, kerrotaan myöhemmin.

Tulevia tapahtumia

La 29.2.2020 16:00
Kanttorit karkuteillä -konsertti
Tuusulan kirkko
Kanttorit karkuteillä - Tuusulan kanttorit urkumusiikin pauloissa. Konsertti Yhteisvastuun hyväksi.

Tuusulan kirkko, Kirkkotie 34, 04310 Tuusula

Vuoden 2019 keräys tukee lasten ja nuorten koulutusta

Monelta nuorelta jää koulut käymättä, koska siihen ei ole varaa.

He tarvitsevat apua - sekä sinulta että koko yhteiskunnalta. #tyhmävaiköyhä

Suomessa

Suomessa tuemme vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua. Avustamme esimerkiksi maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa. Avun vie perille Kirkon diakoniarahasto.

Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuemme taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä.

Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla

Ulkomailla autamme yhteisvastuuvaroin katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Tänä vuonna autamme erityisesti nuoria.

Tuemme keräysvaroin

• koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun
  • jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä
  • autetaan koulumaksuissa.
  • Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja
  • rakennetaan turvallisia kouluja.

Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lue lisää Yhteisvastuun sivuilta.

Yhteisvastuu sosiaalisessa mediassa

Seuraa Yhteisvastuun kevättä sosiaalisessa mediassa:

Vuoden 2018 keräys

Vuoden 2018 keräys torjui nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Keräys tuotti Tuusulassa 14 576,73€.